ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борим се отказите за използване на СРС да бъдат по-малко, каза вътрешният министър Валентин Радев

валентин радев

В момента се борим отказите за използване на специални разузнавателни средства да бъдат по-малко, коментира министърът на вътрешните работи Валентин Радев по повод на Доклада на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за извършената дейност през 2016 г.

За периода нямаме нерегламентирано използване на СРС-та от МВР, каза той. Радев посочи, че 70 процента са одобрените заявления за използване на СРС-та, 30 процента ги връщат. По думите му ефективността е около 20 процента. Искаме СРС-та само за тежки умишлени престъпления, не делим хората нито на политици, нито на журналисти, каза вътрешният министър.

Той посочи, че малко по-малко от един процент от забележките на председателя на Националното бюро за контрол на СРС Бойко Рашков са към МВР и съдът всъщност е този, който решава дали да разреши подслушване. Радев отбеляза, че в доклада на бюрото за 2016 г. няма нищо притеснително.

Министърът на вътрешните работи, председателите на ДАНС и ДАТО и главният прокурор са в пленарната зала за дебатите по Доклада на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за извършената дейност през 2016 г. Документът беше представен от председателя на Бюрото Бойко Рашков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст