ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Крадци пробиха дупка в стената на офиса на бизнесмен, задигнаха 1000 лв. и 250 евро от касата

Грабеж на вила

Крадци пробиха дупка в стената на офиса на бизнесмена Кольо Илиев в Дупница и задигнаха от касата му 1000 лв. и 250 евро въпреки охрана със СОТ и жива охрана на административната сграда, където се помещава офисът.

Кражбата е извършена през нощта. Крадците с кирка прокопали дупка в стената точно до касата, където бизнесменът прибира оборотните средства. Касата е обикновена, без код, което не е затруднило крадците. Те събрали наличните пари в касата и си тръгнали необезпокоявани от никого.

Пред репортер на Струма Кольо Илиев обясни как е станал обирът: „Крадците предварително са проучили къде се намира касата. Покатерили са се по един от навесите, където съхранявам отпадъци, оттам са се качили на втория етаж на административната сграда. Изкъртили са част от стената точно до касата, взели са парите и са се върнали по обратния път. Знаели са, че входната врата има СОТ. Назначил съм и пазач да обикаля двора, където има тонове метални и други отпадъци, но в злополучната нощ се изсипа пороен дъжд и пазачът няма как да излезе по двора, който е няколко декара“, разказа Кольо Илиев. Той е собственик на най-голямата фирма в града за изкупуване на битови и фирмени отпадъци.

Откраднатите пари са били оставени от оборота предишния ден, за да може сутринта да има средства за камионите, които изкарват скрап за Гърция, и за плащане на доставчици на отпадъци.

За кражбата е информиран дежурният прокурор. Полицията в Дупница е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст