ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Time обяви класацията си за “Личност на годината”

клм

Активистите на обединението The Silence Breakers (Нарушителите на мълчанието) са носители на наградата "Личност на годината" на списание Time. На декемврийската му обложка са актрисата Ашли Джъд, певицата Тейлър Смит и бившият инженер на компанията Uber Сюзън Фаулър. Те взеха активно участие в световното разпространение на хаштага #MeToo, създаден след секс скандала с известния холивудски продуцент Харви Уайнстийн. Редакцията уточнява, че зад движението стоят стотици други хора, благодарение на които за пръв път от няколко десетки години се заговори публично за сексуалното насилие в киноиндустрията. Откровенията както на обикновени хора, така и на знаменитости станаха причина за оттеглянето на много известни личности, злоупотребявали с положението си. По данни на изданието хаштагът е станал популярен в най-малко 85 държави в цял свят.

Второто място в класацията на Time е за президента на САЩ Доналд Тръмп.

Неочаквано за мнозина за "Личност на годината – 2017"  бе обявен и кронпринцът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. За него са гласували най-много читатели в онлайн анкетата на списанието – 24 на сто. На 4 ноември престолонаследникът създаде и оглави специален комитет за борба с корупцията, а на следващия ден разпореди да бъдат задържани 11 членове на управляващата фамилия и над 40 известни държавни дейци, влиятелни бивши чиновници и бизнесмени по обвинение в пране на пари, използване на служебното положение за лични интереси, сключване на несъществуващи сделки и получаване на подкупи.

Time присъжда титлата "Личност на годината" от 1927-а на онзи или онези, които "имат най-голям принос за събитията през годината – за добро или за зло". 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст