ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сменят ръководството на “Автомагистрали”

Парламент Николай Нанков - ГЕРБ

Сменено е ръководството на държавното дружество, натоварено със зимното почистване и поддържане на магистралите – "Автомагистрали". Това стана ясно от думите на регионалния министър Николай Нанков пред депутатите от ресорната комисия в НС.

Причина са мерките, които министерството предприема за поддръжка на пътищата при зимни условия. "Имахме известни дребни пропуски като организация. Те вече станаха неколкократни от страна на държавното дружество "Автомагистрали", затова предприех действия по промяна на ръководството, което отговаря за поддръжката на автомагистралите", каза Нанков, цитиран от агенция "Фокус". Той добави, че новият директор и член на управителния съвет на "Автомагистрали" ще бъде вписан утре.

Министърът уточни, че причината за смяната не е само в зимното поддържане, а "имаше и няколко случая преди това", като дружеството щяло да бъде санкционирано за пропуските. Нанков добави, че обективно зимата не би трябвало да изненадва. "Първите 3 снеговалежа в рамките на месец доказаха, че Агенция "Пътна инфраструктура" е подготвена от гледна точка на мобилизация на техника, готовност на поддържащите фирми, наличие на материали", смята той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст