ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В новия брой на в. “БАНКЕРЪ” №49 четете:

банкеръ

Подслушват  ни повече, но нямало страшно!

 

Шефът на Националното бюрото за контрол върху специалните  разузнавателни средства Бойко Рашков здраво опъна нервите на прокуратурата, МВР, ДАНС и управляващите с доклада си за дейността на бюрото през 2016 година. Сякаш предчувствайки неприятната истина в отчета, депутатите от ГЕРБ дадоха мило и драго, за да откажат  Рашков да говори, но председателстващият заседанието в парламента Явор Нотев доказа, че е изключителен юрист и не допусна провал на изслушването.Какви разкрития направи  Рашков ще разберете от новия брой на в. „Банкеръ“.

 

Венецът на една трудна година

 

Отива си една на пръв поглед спокойна, но всъщност много трудна година за банковия сектор. Вярно е, че банките се измъкнаха от застоя в кредитирането. За пръв път от няколко години насам то започна да нараства. Вярно е, че добрите финансови резултати се запазиха през последните години въпреки колебанията на пазарите. Вярно е, че стабилността и  изключително високата ликвидност бяха съхранени.  Банковите мениджъри у нас успяха да извоюват този успех въпреки сдържаността  и подчертано консервативното отношение на платежоспособните клиенти. Кои се справиха най добре, ще научите от новия брой на в „Банкеръ“.

 

Ще ни изненада ли топлофикация за Коледа?

 

Очакват се значително по-големи сметки през този отоплителен сезон в сравнение с миналия.Защо, ще разберете от новия брой на в. „Банкеръ“.

 

Лихтенщайнски фонд иска Общинска банка

Няма стратегически инвеститор за кредитната институция. Само една офшорка е кандидат.Два месеца след като Столичната общинска агенция за приватизация обяви, че открива процедура за набиране на кандидат- инвеститори за Общинска банка, резултатът е повече от незадоволителен. Единственият кандидат е регистрираният в Лихтенщайн взаимен фонд "Nоvito Opportunities", който е учреден от лихтенщайнското управляващо дружество "CAIAC Fund Managment" с капитал от 1 млн. евро.. Защо твърдим, че резултатите от процедурата на СОАП са незадоволителни? Отговорите ще намерите в новия брой на в. „Банкеръ“.

 

Назначиха за контрольор отстранена за корупция

 

Прокуратурата  оневини някогашния  кмет  на столичния район "Слатина" Антоанета Апостолова четири години след като бе  освободена от тази длъжност. А тогава до това се стигна  след  редица проверки, които показаха не само  драстични нарушения на финансовата дисциплина,  а и"семейни обвързаности" при раздаването на обществени поръчки. Но както нерядко се случва, "не бяха намерени  данни", позволяващи да се предяви  обвинение. Но както често се случва у нас – моралът и законът  отдавна се разминават. Всичко по темата в новия брой на в. „Банкеръ“

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст