ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ВАС поряза бизнесмените, скочили срещу строежа на бензиностанция на Марешки в Благоевград

ВАС

Върховният административен съд отхвърли протеста срещу строителството на новата бензиностанция в промишлената зона на Благоевград. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, което означава, че строителите от софийската „Ви енд джи ойл“ ЕООД всеки момент ще продължат довършването  на обекта. Той стартира на 17 юли, но бе спрян в средата на септември след жалба на шестима бизнесмени, които настояха ДНСК  да спре строежа, тъй като не бил съгласуван  със Закона за опазване на околната среда и Закона за биологичното разнообразие.

Бизнесмените протестираха, че строителството е незаконно както и че не били уведомени за строителния обект, въпреки че са съседи на имота, и така не са имали възможност да реагират. В сигнала си до ДНСК те посочваха, че проектът и строителното разрешително били одобрени  без издадено разрешение на РИОСВ.

Във връзка с проверка, направена веднага , главният архитект на община Благоевград В. Тинчев коментира, че жалбоподателите не могат да са страна, тъй като не са съседи, а имотите им са през улица, затова и общината не ги е уведомила за инвестиционното намерение на „Сакса“ ООД. Фирмата, собственик на бъдещата нова бензиностанция в Благоевград, се свързва с името на депутата и бизнесмен Веселин Марешки.

Тя трябваше да бъде пусната през ноември, но блокирането на строителните дейности заради съдебните процедури забави довършването й с около 2 месеца.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст