ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Великотърновски криминалисти разкриха телефонна измама

човек с белезници

Двама мъже – от Горна Оряховица и от Павликени, са обвинени в извършването на телефонна измама. На 21 ноември тази година те се обадили на домашния телефон на 67-годишна жена от с. Пчелище, представили са се за служители на полицията, разиграли добре познатата вече схема за съдействие при задържането на телефонни измамници и я ощетили с 8 000 лв.

След проведени прецизни действия по разследването, криминалисти от ОДМВР – Велико Търново, съвместно с колегите им от полицейското управление в областния град влезли в дирите на извършителите – 35-годишният З. В. от Горна Оряховица, известен на полицията и осъждан, със 7 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления. Към момента той е издирван от полицейските управления в Албена и Аксаково за подобни деяния. Установен е и съучастникът му Ц. А. (27 г.) от Павликени.

Двамата са били задържани първоначално за срок до 24 часа по ЗМВР. След доклад на материалите в прокуратурата, са привлечени като обвиняеми. С постановление на прокуратурата мярката на З. В. е удължена на 72 часа, а на Ц. А. е наложена мярка за неотклонение «подписка».

Работата по документиране на цялата им престъпна дейност продължава.  

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст