ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Притеснявам се от платени протести по време на председателството

Парламент Красимир Велчев

Много ме притеснява друго. Притеснявам се от платени и нагласени протести. Иначе протестът е демократичен начин за изразяване на несъгласие. И в това няма нищо лошо. Никога не съм упреквал хора, които протестират. Но съм се нагледал на платени протести тук, пред Народното събрание. Хора, които са изпратени, за да крещят на входа на парламента. Наистина е обидно. Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчевв в интервю за в. "БАНКЕРЪ".

Депутатът изказа опасенията си, че именно по време на европредседателството ще има някой, който да плаща, за да показва, че България не е стабилна държава. По думите му това не е добре за държавата и за бизнеса, разбира се.

Велчев препоръча на своите колеги от управляващата партия да не обръщат внимание на председателката на БСП Корнелия Нинова, тъй като по този начин тя си правела успешен пиар.

"Ако непрекъснато критикуваш, а отсреща едва ли не непрекъснато се оправдават, всъщност те само ти вдигат топката. Така тя успява да постигне този резултат – за нея да се говори повече. Аз съм на мнение, че прекалено много й обръщаме внимание", обясни той.

Красимир Велчев упрекна БСП, че се легитимира като опозиция чрез лъжи и интриги.

"Ако се върнем на този вот на недоверие, това ли е опозицията? Да, това им е работата, но те затова го правят, за да покажат, че са опозиция. Не може да не си дават сметка за отражението, което ще се получи във външен, в европейски план. Как ще се приеме от инвеститори, които искат да дойдат в България. От партньори, от европейските лидери. Трябва да се създаде впечатление, че има политическа нестабилност. Нестабилност няма, но те искат да създадат такова впечатление", категоричен бе зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ. 

Според него реформите в България стават трудно защото постоянно се саботират.

"Виждате колко години искаме да въведем електронно правителство и колко трудно става това, защото има саботиране от цялата администрация. Не може да правим закони и те да не действат", посочи Красимир Велчев.

Цялото интервю четете в последния брой на "БАНКЕРЪ".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст