ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Възлагат на НСлС 10 дела за тежки криминални престъпления

Цацаров-Сарафов

Десет дела за тежки криминални престъпления ще бъдат възложени на НСлС до края на годината. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров по време на церемонията по встъпване в длъжност като директор на Националната следствена служба на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов. Цацаров обясни, че има визия кои ще бъдат тези дела, но когато бъдат възложени, ще станат ясни. Цацаров заяви пълната си подкрепа за осъществяване на промени, свързани със структурата, ръководството и натовареността на НСлС. Той препоръча на Сарафов да направи събрание на следователите, за да чуе колегите си и тяхната визия, а след това да пристъпи към действия, сочи БНТ.

Борислав Сарафов си пожела добро взаимодействие с институциите. Той се обърна към следователите с думите, че заедно ще "успеем да възстановим имиджа и мястото на НСлС в системата" и отбеляза, че авторитетът на службата се е позагубил в годините.

След тържественото назначение, Сотир Цацаров пожела на своя колега да подкрепи НСлС и да направи така, че на нея да не се гледа като нещо, което е малко встрани от прокуратурата, защото тя трябва да бъде в началото.

Пред медиите Сарафов коментира, че промяната в работата на НСлС може да се случи и с огранизационни мерки, и със законодателна промяна. По думите му законодателна промяна в посока натоварване на НСлС с дела би била изключително ценна и полезна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст