Николай Нанков е отговорил на най-много въпроси в парламента

МРРБ Николай Нанков

На общо 152 въпроса е отговорил министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при участието си в парламентарния контрол от началото на мандата на 44-то Народно събрание. И през втората парламентарна сесия регионалният министър е най-питаният. От 1 септември до сега той е отговорил на 65 питания и въпроси. През първата сесия – от 19 април до 27 юли 2017 г., Николай Нанков е отговорил на 73 въпроси и питания. Освен това той е дал и общо 14 писмени отговора.

Най-много от отправените към министъра въпроси – 96, са били за приоритетите в развитието и състоянието на републиканската пътна инфраструктура. 30 от въпросите към регионалния министър са били във връзка с отрасъл „Водоснабдяване и канализация“. По четири са били въпросите, касаещи дейността на подчинената на МРРБ Дирекция за национален строителен контрол и изпълнението на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 -2020 г.

Министър Нанков е отговорил на по два въпроса за кадастъра и административно-териториалното устройство. Към него са зададени и по един въпрос в областта на програмите за териториално сътрудничество, гражданската регистрация и административното обслужване, търговските дружества и нормативната дейност.  Регионалният министър е отговорил и на още пет въпроса по други теми.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст