Съдът задържа под стража Живко К., неизпълнил за пореден път Заповед за защита от домашно насилие

арест

По искане на Районна прокуратура – Поморие съдът задържа под стража Живко К. (на 53 г., от гр. Поморие). Той е обвинен за това, че на 19.12.2017 г. около 11:30 ч. в гр. Поморие, ул. „Люлебургас “ № 4, в жилище на посочения адрес, неизпълнил Заповед за защита от домашно насилие издадена от Поморийския Районен съд, влязла в законна сила на 15.12.2017 г., съгласно  която Живко К. е отстранен  от съвместно обитаваното с пострадалата – негова майка за срок от 18 месеца, и му е забранено да доближава пострадалата и жилището на посочения адрес за същия срок – престъпление по чл. 296, ал. 1 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Живко К. е извършил престъплението, в което е обвинен. Той е осъждан многократно и е търпял ефективни наказания „лишаване от свобода“. Обвиняемият е осъждан и за упражнено насилие срещу своята майка. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да извърши ново престъпление, тъй като от поведението му може да бъде направен извод за трайно изграден престъпен уклон и навици.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Живко К. Определението на Районен съд – Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.

Живко К. е обвиняем и по друго досъдебно производство – за това, че в периода от 22.11.2017 г. до 24.11.2017 г. в гр. Поморие, при условията на продължавано престъпление, не изпълнил Съдебна заповед за незабавна защита от 10.11.2017 г. на Районен съд – Поморие, която го задължава да се въздържа от извършване от домашно насилие спрямо своята майка и го отстранява от съвместеното обитаване с пострадалата на жилището им – престъпление по чл. 296, ал. 1, вр.чл. 26, ал. 1 от НК.

За горепосочения период от време, Живко К.  нарушил заповедта на два пъти. При втория случай – нанесъл удар с юмрук в областта на устата, нанесъл удар с бастуна й по главата и нанесъл три удара с бастуна й по нейното ляво бедро.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст