В МО подписаха нов Колективен трудов договор

Министерство на отбраната

Министърът на отбраната и председателите на синдикалните организации в системата подписаха нов Колективен трудов договор. В него е уреден и въпросът за съкращенията на работещи пенсионери.

Споразумението ще е валидно две години, а председателите на синдикалните организации Георги Братованов и Тодор Воденов обясниха, че: "Един добър колективен трудов договор. По този начин се осъществява социалния диалог в Министерството на отбраната. Ние си даваме сметка, че не сме постигнали всичко. Всеки един договор е компромис".

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов не успя да посочи колко в системата на отбраната са пенсионери и ще бъдат съкратени, но обясни: "В един от ТЕРЕМ-ите администрацията е почти колкото работниците, абсолютно алогично. Подходът ще бъде кой може да бъде заменен. Нашето желание е да се опитаме да даваме възможност на млади специалисти, те да се развиват, да навлизат".

В последния доклад за състоянието на отбраната е посочено, че към началото на 2017-а година в структурите на армията има около 1400 военнослужещи с упражнено право на пенсия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст