Валери Симеонов и Цветан Цветанов са на първия полет от София до Одеса

цветанов симеонов

Със специален полет беше даден старт на директната въздушна линия София-Одеса. Това стана възможно благодарение на инициативата на вицепремиера по икономическата и демографската политика Валери Симеонов и с активното съдействие на министъра на транспорта Ивайло Московски и министъра на финансите Владислав Горанов.

На първия редовен полет са председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и Валери Симеонов. С тях са и водената от вицепремиера правителствена делегация и народни представители.

„Изпълнението на редовни полети между двете държави ще подобри транспортната свързаност, ще укрепи традиционно добрите им отношения, ще съдейства за по-активни двустранни икономически и културни връзки, както и ще облекчи бизнес и туристическите пътувания“ заяви вицепремиерът Валери Симеонов.

По думите му, линията ще позволи на историческите български общности в Украйна да заздравят своите връзки с родината. Освен това ще се създаде възможност учещите и работещи в България бесарабски българи да избегнат тежкото 10-12-часово пътуване с автобус.

Официалното откриване на линията бе дадено от Валери Симеонов, извънредния и пълномощен посланик на Украйна в България Микола Балтаджи, заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, главния директор на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ Станимир Лешев и изпълнителния директор на „България Ер“ Христо Тодоров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст