Цвета Каранчева: В ГЕРБ не сме привърженици на компроматната война

Парламент избор на Цвета Караянчева

Ниският рейтинг на Народното събрание се получава заради начина, по който депутати говорят и личните нападки, които често правят. "Не бива да се говори така в тази светиня, защото там трябва да си говорим за политики, трябва да спорим принципно. В началото на годината протече остра предизборна кампания, която за много политици, като че ли все още не е приключила", коментира председателката на парламента Цвета Каранчева пред БНР.

Тя препоръча на колегите си да "забравим предизборната лексика, защото нови избори не се задават":

Разбира се, Караянчева коментира и речта на Ахмед Доган пред партийния актив на ДПС и заявената му подкрепа за правителството на Бойко Борисов. 

"А какво всъщност каза господин Доган по-различно от това, което ние говорим и това което всички знаем", запита парламентарната шефка. 

"Това че Доган каза на глас нещо, което всички знаят, не прави речта му "уникална". Той зададе въпроса, който всички си задаваме: „Какво ще стане, ако вотът мине? Какво мнозинство ще управлява“. Цялата опозиция си задава този въпрос!", допълни Караянчева.

Тя обяви и каква ще е стратегията на ГЕРБ по време на дебата по вота на недоверие, който ще бъде внесен от БСП и вероятно няма да бъде подкрепен от никой, особено след изявите на Доган.

По нейни думи ГЕРБ не са "привърженици на компроматната война и черния PR" и в дебата по вота ще изложат като аргументи постиженията си от изминалите 8 месеца.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст