Румен Радев свика КСНС за европредседателството

Президентство КСНС срещу корупцията Румен Радев

Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема: "Роля на Република България за развитието на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС  в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018".

Консултативния съвет за национална сигурност ще се проведе на 9 януари 2018 г. от 10.30 часа.

Първото заседание на КСНС, което президентът Радев свика след встъпването си в длъжност, се проведе в края на май 2017 г. То бе на тема "Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България и необходими мерки за нейното укрепване".

В средата на октомври КСНС за корупцията събра отговорните институции и те стигнаха до извода, че борбата с корупцията не е на нужното ниво заради нормативната уредба и липсата на единен орган за разследването на този тип престъпления и консенсус бе постигнат на половина. Седмица преди това Консултативният съвет по национална сигурност завърши без решение по заложената тема – борба с корупцията, тъй като на съвета отсъстваха няколко министри и лидери на партии, а премиерът Бойко Борисов влезе с час и повече закъснение. Това беше определено както от лидера на социалистите Корнелия Нинова като бойкот.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст