Шест месеца затвор за изготвяне на неистински български официални документи

Към затвора

По споразумение между Районна прокуратура – Петрич и защитата на подсъдимия П.П. му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца при първоначален „общ“ режим за извършено от него престъпление по чл. 308, ал. 7, вр. ал. 2, по чл. 308, ал. 5, изр. 2, пр. 1, вр. ал. 2, от НК.

Подсъдимият се е признал за виновен за това, че на 22.05.2015 г., в гр. Петрич, в обитавания от него апартамент, държал компакт дискове, флаш памет, мултифункционално устройство, предназначени за съставяне на български неистински официални документи. В същото жилище били открити ксерокопия на диплома за висше образование и приложение към нея, издадени на името на Стефано Пагани, сертификат, издаден от МОН, ксерокопие на лична карта на името на Besar Misini от Република Косово.

В същия ден той се приготвил да състави български неистински официални документи за завършено висше образование, придобита квалификация и други такива, удостоверяващи правоспособност. Престъплението било извършено чрез получаване по Skype на файлове, съдържащи цифрови фотографии на документи и образци на сертификати, и съхраняването им в паметта на собствения му преносим компютър, компакт дискове и флаш памет.

Определението на съда е окончателно и има характер на влязла в сила присъда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст