15 бъдещи дипломати ще работят за успешното европредседателство

мвнр

За успешното Българско председателство на ЕС ще работят 15 бъдещи дипломати, съобщиха от Външно министерство. 

Със старта на Българското председателство на Съвета на ЕС започна и професионалният път в сферата на дипломацията за 15 стажант-аташета, които вече са назначени във ведомството. Те са преминали успешно всички етапи на обявения през октомври миналата година общ конкурс за назначаване на 15 държавни служители на длъжност "стажант-аташе".

В рамките на следващите шест месеца кандидат-дипломатите ще бъдат активно ангажирани с работа по събитията от програмата на Българското председателство, за които Министерството на външните работи е отговорно. Така стажант-аташетата ще имат възможността да придобият ценни познания и опит в областта на външната политика в един исторически за страната ни момент.

За да стигнат до тук, всички те преминали през трите етапа на конкурса за млади дипломати – подбор по документи, писмен изпит и устно събеседване с комисия. 15-те стажант-аташета са разпределени в дирекциите "Държавен протокол", "Международно право и право на ЕС", "Политики и институции на ЕС", "ООН и сътрудничество за развитие", "Права на човека", "Политика за сигурност", "Обща външна политика и политика на сигурност на ЕС", "Югоизточна Европа", "Близък Изток и Африка", "Източна Европа и Централна Азия" и "Двустранно европейско сътрудничество".

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст