Бизнесмен почина, след като беше прострелян пред дома му в София

линия на полицията

Бизнесменът Петър Христов – собственик на една от големите компании за производство на млечни продукти у нас, е прострелян около 10:05 ч. тази сутрин близо до мола на бул "България" в София, научи "Хоризонт".  Инцидентът е станал пред кооперация на ул. "Ралевица", където кола е причаквала мъжа пред дома му.

Извършителите са стреляли 7 или 8 пъти по Петър Христов. Това показват първоначалните огледи на полицията, които се извършват тук, пред офиса на бизнесмена. Стрелбата по Христов е открита малко след 10.00 часа, като най-вероятно е стреляно с пистолет. Това обясниха пред "Хоризонт" източници от МВР. Пряк свидетел на покушението е станал шофьорът на бизнесмена, който е спрял пред офиса и го е чакал, за да го закара на работа.

След като е бил прострелян от неизвестния извършител, Петър Христов е бил качен в джипа от шофьора, който го е закарал във Военно-медицинска академия, но въпреки усилията на лекарите, бизнесменът е починал.

Част от хората, които живеят или са минавали в района пък са станали почти преки свидетели на стрелбата. Ето какво разказаха те пред "Хоризонт":Чух два или три, но помислих, че някакво платно пада отгоре и след това дойде една жена и каза, че минавала тука и покрай нея свистели куршумите.

В момента криминалистите извършват огледи на бивш строеж, който се намира на броени метри от офиса на бизнесмена Петър Христов.

Христов е в Съвета на директорите на холдинг, който обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, финансови и консултантски компании. Член е на Съвета на настоятелите на Великотърновския университет и на консултативния съвет към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Семеен е – има дъщеря и син. Преди време бизнесменът е бил собственик и на футболен клуб "Локомотив"- Горна Оряховица, както е имал и акции във футболен клуб "Етър"- Велико Търново. Към момента не е ясно дали бизнесменът е запазил участието си в двата футболни клуба.

От Военно-медицинска академия потвърдиха за "Хоризонт", че тази сутрин при тях е приет 49-годишен мъж в изключително тежко състояние с крайно разширени зеници и въпреки 30-минутните реанимационни действия в шокова зала е починал. Това е простреляният тази сутрин пред дома му бизнесмен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст