Петър Стоянов: Няма значение какво пишат западните вестници

ПарламентПетър Стоянов - предс. на СДС

Никакво значение няма какво пишат в тези вестници. Значение има какво мислим ние за нашето дередже, за корупцията в България, за съдебната система. Това заяви експрезидентът Петър Стоянов по повод публикациите на западните медии за страната ни. 

Стоянов подчерта, че "само комплексираният човек е непрекъснато недоволен от това, което пишат на Запад". 

"Ние трябва да намерим своята идентичност и да има балансираност в нашите действия", изтъкна бившият държавен глава, според когото част от западните вестници страдали от предразсъдъци.

Петър Стоянов отбеляза напредъка на страната ни в международната политика, като даде пример как преди "120-130 години тричленна българска делегация виси 10 дни в Лондон, за да бъде приета от втория секретар на външно министерство", а "днес България ще председателсва ЕС и ще разисква Брексит".

"ЕС трябва да се замисли и да разбере какви са проблемите. Дали проблемите са институционални или вече екзистенциални. В ЕС трябва да се мисли по-малко за технологичните неща, трябва да има хора, които мислят по цивилизационен начин за бъдещето, за съдбата на ЕС", посочи експрезидентът.

Според него политиката на България към Турция трябва да бъде освободена от емоции, свързани с историята. Стоянов препоръча да има повече рационализъм

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст