Задържаха извършителка на крупна измама

районна прокуратура

68-годишната Стефка Дандарова е обвинена в това, че от неустановена дата през 2016 г., до 05.01.2018 г., в условията на продължавано престъпление, възбудила и поддържала заблуждение у пострадалата С.И., че събира средства за лечение на нуждаещо се лице, като на различни дати е взимала различни по размер парични суми от пострадалата, уверявайки я, че ги предава на болния; като общия размер на причинената на св. С.И имотна вреда е в размер на 7352 лв. Описаното деяние представлява извършено престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 НК, което се наказва с „Лишаване от свобода“  от една до шест години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, както и с оглед обстоятелството, че обв. Дандарова е без документ за самоличност и без постоянен адрес, а също и с оглед факта, че е многократно осъждана, на 06.01.2018 г., наблюдаващият прокурор е постановил задържането й за срок до 72 часа.

Разпоредено е привеждането й в сградата на СРС за днес – 08.01.2018 г., когато ще бъде разгледано и искане за вземане спрямо нея на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст