Фуат Гювен е избран за председател на Надзорния съвет на “Търговска банка Д”

Търговска банка Д

В Търговския регистър са вписани промени в управителните органи на "Търговска банка Д" АД, съобщиха от кредитната институция. Решението е от 29 декември миналата година, а Фуат Гювен, собственик на 66.70% от капитала на дружеството, е вписан като нов член и председател на Надзорния съвет на банката.  
Със същото решение г-жа Емел Бардзъ е отписана като член на Надзорния съвет. Тя ще продължи да подпомага дейността на банката като съветник на председателя на Надзорния съвет и ще подписва вътрешнобанкови документи в това си качество.
След тези промени актуалният състав на Надзорния съвет на "Търговска банка Д" АД е: Валери Борисов, Фуат Гювен и Бахатдин Гюрбюз. В Управителния съвет пък са: Анна Аспарухова – председател и изпълнителен директор, Мартин Ганчев – изпълнителен директор, Пламен Дерменджиев, Захари Алипиев и Валентина Борисова.

Анна Аспарухова, председател на Управителния съвет на "Търговска банка Д" АД, получи наградата "Банкер на годината" на вестник "Банкеръ" за 2017 година. С тях редакцията на вестника отличава онези мениджъри на търговските банки, които през годината със своите професионални и лидерски качества са допринесли за отличните им резултати. Наградите са с 24-годишна традиция, като медията класира най-добрите мениджъри на банките у нас. Г-жа Аспарухова е отличена за устойчив и ефективен мениджмънт на "Д Банк". Отличието на вестник "Банкеръ" е още едно признание за развитието и постигнатите резултати във всички бизнес сегменти от "Търговска банка Д" през 2017 година.

"Търговска банка Д" е една от малките кредитни институции в банковия сектор. Тя е универсална банка, предлагаща пълен спектър от банкови услуги за фирми и граждани – корпоративно и инвестиционно банкиране, малки и средни предприятия, услуги за физически лица. Банката е основана на 12 март 1999 г. и притежава пълен банков лиценз, издаден от Българската народна банка. Основавайки се на опита и на познанията си за турския пазар, тя е специализирана при консултации и подкрепа на търговските операции по внос и износ между Турция и България. Чрез свои търговски дружества Фуат Гювен участва в различни икономически сектори – производство на кабели, туризъм, търговия с гориво и други стоки, производство на електрическа енергия, както в Турция и България, така и в Русия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст