Горските стражари от държавното стопанство “Добрич” установиха незаконна сеч

незаконна сеч

Горските стражари установиха незаконна сеч при обход на землището на добричкото село Хитово, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие. Служителите на държавното горско стопанство "Добрич" са задържали шест кубика незаконно добити дърва, натоварени в каруци. Нарушителите незабавно са избягали от мястото, щом видели автомобила на горските стражари. За деянието е съставен акт и констативен протокол и е уведомена областната дирекция на МВР, за да установи самоличността на нарушителите, посочват от Североизточното държавно предприятие.

Още 12 акта и девет констативни протокола са съставили служителите на Североизточното държавно предприятие. В дните между 2-8 януари са извършени 550 проверки на обекти за добив на дървесина,на превозни средства, ловци и други. Незаконно добити дърва са задържани и в държавните горски стопанства "Генерал Тошево", "Търговище", "Паламара".

Поради многото нарушения в горите през зимния сезон контролът остава засилен в местата с висока концентрация на незаконна сеч, допълват от Североизточното държавно предприятие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст