Мутроленд

Манол Генов

"Шегаджии" от Северозапада искат в Румъния, понеже за лошия антикорупционен модел, битуващ  отвъд Дунава, място у нас няма. Тук подгонят ли някого, дори през ум не ни минава, че е защото така повелява законът.  Защото има поне още хиляда, които не ги и закачат за същото. 

Прясна новина от Румъния – бившият депутат Марин Антон е даден на съд за взет подкуп в размер на 5,3 млн. евро. Прясна новина от България – бившият депутат Манол Генов е даден на съд за платени цигански гласове за 900 лева. Не знам какво мисли Антон за изхода на делото, но Генов е уверен че "изходът е само един и той е въпрос на време". И с право, защото българският съд е като всичко останало в държавата ни – действа според обстоятелствата, докато прилага закона и се срамува от това, което е принуден да прави. А именно – да съди кокошкарски, докато наблюдава безчинствата на мутрите по върховете на държавата. 

Можете ли да си представите какъв бездънен океан от безнаказана изборна търговия стои срещу издънката на Манол Генов?! Или пък срещу корупционното либидо на бившия главен архитект на Каварна Юлиян Илиев, на когото конфискуваха имоти, коли и банкови сметки за 4.300 млн. лева?! Влачил е яко, но само той ли?! Всички други главни архитекти само от заплата ли живеят?! Ами безчетната държавна и общинска администрация, съдебна върхушка, депутатска армия и министерска гвардия – как са със съотношението между притежавано имущество и законни доходи?! 

Въобще – като по турско. И като в "Политическа зима" на Ботев – "по сичките краища на паяжината е тихо и мирно и сичко блаженствува под дебелата сянка на паякът. Само – църррр! Там на една муха изпили кръвта, тука на друга светили маслото…" 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст