Девет протеста блокират София на откриването на европредседателството

МИНИСТРИТЕ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА И БОИЛ БАНОВ ПОКАЗАХА НА ЖУРНАЛИСТИ РЕМОНТИРАНИТЕ ЗАЛИ НА НДК...

Девет протеста блокират София в четвъртък – в деня на откриването на европредседателството. Центърът на София ще е блокиран, защото освен демонстрантите, пристигат официалните делегации. Утре протестират еколозите, привърженици на втория лифт на Банско, полицаите. Протестът в подкрепа на Истанбулската конвенция е единственият дневен протест. Всички останали осем граждански инициативи са след 17.00 часа.

"Протестите ще създадат повече проблеми за гражданите от откриването в Народния театър. Протестиращи ще има от Александър Невски до Руски паметник", заяви зам. шефът на СДВР Антон Златанов на брифинг в НДК. 

Той подчерта, че Столичната дирекция на полицията е готова за шестте месеца, в които страната ни ще ръководи ЕС. Това е подготвено от работещ от няколко месеца оперативен щаб. Златанов бе категоричен, че мерките за сигурност минимално ще затрудняват трафика и гражданите. Товав ще се случва само на определи дати. В календара влизат 460 събития, като 30 от тях са на високо ниво. 

"Хората, които ще посещават изложби и концерти в НДК в следващите 6 месеца трябва да си предвидят време за минаване на проверки", каза пък шефът на сигурността на двореца Лъчезар Милушев.

Той подчерта, че театрите и заведенията в сградата ще работят съвсем нормално. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст