Пентагонът отрича да е замесен в атаки с дронове срещу руски сили

американски дрон САЩ сирия

Пентагонът отрече да е замесен в неотдавнашните нападения с дронове срещу руски бази в Сирия, след като руското министерство на отбраната намекна, че американски военни може би са помогнали на нападателите, предаде Асошиейтед прес. 

Говорителят на Пентагона майор Ейдриън Ранкин-Галоуей заяви вчера, че "всякакво предположение, че САЩ или коалиционните сили са изиграли роля в нападение срещу руска база е напълно безпочвено и крайно безотговорно".

По-рано вчера руското министерство на отбраната заяви, че за извършването на нападенията вероятно е била използвана помощ от страна, притежаваща технология за сателитна навигация. Министерството отбеляза "странно съвпадение" между патрулен полет на американски шпионски самолет над Средиземно море близо до базите "Тартус" и "Хмеймим" и нападението срещу тях. 

В събота 13 безпилотни самолета атакуваха руската военновъздушна база "Хмеймим" и военноморския обект "Тартус". Според министерство седем от тях били свалени, а останалите били принудени да се приземят, без да нанесат никакви поражения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст