Цветанов: Партизанските страсти няма да помогнат на България

Цветан Цветанов

Партиите в парламента да се водят от националния интерес с оглед на българското европредседателство. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация при откриване на новата пленарна сесия в Народното събрание. 

Той обяви борбата с корупцията, нов модел на здравеопазване, образованието за приоритети на партията през следващите шест месеца законодателна дейност.  Цветанов каза също, че политиците нямат право да пропиляват шанса гласът на страната ни да бъде чут и обеща да не се принизява ролята на опозицията. В същото време заяви, че няма да се търси безпринципно единодушие.

" 2018 г. ще е динамична за законодателния орган, а 44-ят парламент ще е първият, който ще бъде домакин на шест важни парламентарни събития по време на българското председателство на Съвета на ЕС, като на три от тях се очакват у нас близо 300 делегати и гости. Затова, 11 години след приемането ни в Евросъюза, предстои да покажем лоялност към европейските ценности", посочи Цветан Цветанов.

Добрите европейски новини и политически послания към цяла Европа ще тръгват от София, народът ни не иска да бъдем фон в хора на европейските гласове, подчерта още Цветанов. Народните представители, обяви той, нямат право да пропиляват шанса гласът на България да бъде чут. Партизанските страсти няма как да допринесат за това, убеден е политикът.

Цветанов уточни, че управляващите няма на всяка цена да се стремят към безпринципно единодушие и фалшиво съгласие с опозицията, но в същото време декларира, че тя няма да бъде подценявана. Цветанов поиска политическите послания на опонентите да бъдат аргументирани. На неуспех били обречени опитите да се противопоставят, по думите му, народностните ни корени на европейската ни принадлежност.
   

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст