Състав на Районен съд – Враца оправда сина на Ценко Чоков

съд враца

Магистратите от Районния съд във Враца оправдаха сина на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков Мартин, който бе обвинен за побой по хулигански и расистки подбуди. Съдиите постановиха, че няма достатъчно доказателства за извършено престъпление от сина на скандалния кмет, който първо бе любимец на ГЕРБ и ДПС, а после низвергнат и тикнат зад решетките, барабар със сина си Мартин. Отменена бе и паричната гаранция в размер на 200 лева на подсъдимия.

Припомняме, че според едната от страните в процеса – прокуратурата, на 12 януари 2016 г. Мартин Чоков бил нападнал и нанесъл лека телесна повреда на 19-годишния Радослав Илиев. По време на делото обаче жертвата изненадващо се отказа от показанията си.

Ценко и Мартин Чокови са „на топло” от май 2016 г., когато бяха задържани при зрелищна полицейска спецоперация. Срещу кмета, любимец на всички политически партии -Ценко Чоков, са повдигнати 5 обвинения – като ръководител на организирана престъпна група, за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди, палежи.

Решението на магистратите за сина му може да бъде обжалвано пред следваща инстанция – Окръжният съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст