ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трезор

Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и Райфайзенбанк (България) ЕАД подписаха ново  споразумение за още 150 млн. евро по програма COSME на Европейската комисия, в допълнение на 100 млн. евро, подписани през 2016-а. Програмата е част от подкрепата, осигурена от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), който стои в основата на Инвестиционния план за Европа.

 

Министерството на финансите спази поставените от народното събрание срокове и вече е внесло на вниманието на депутатите своята стратегия за управление на дълга за периода 2018 – 2020 година. В края на миналата година на бурно пленарно заседания опозицията поиска тази да бъде представена на депутатите за обсъждане. независимо, че стратегията вече е в Народното събрание въобще не е сигурно че по нея ще има публичен дебат.

 

Комисията за финансов надзор уведоми всички дружества които регулира, че от 1 януари 2018-а  е в сила нова Тарифа за таксите, събирани от КФН.

 

Рейтинговата агенция Moody's повиши перспективата на УниКредит от „стабилна“ на „положителна“. Останалите части от рейтинговата оценка на групата са потвърдени – съответно 'Baa1' за дългосрочните задължения и депозити и Prime-2 като краткосрочен рейтинг.

 

Лидерите на компаниите в региона на Централна и Югоизточна Европа (ЦЮИЕ) са изключително оптимистично настроени за пазара на сливанията и придобиванията през 2018-а. Това показва 17-тия Барометър на доверието в икономическата среда изготвян от международната одиторска и консултантска компани "Ърнст енд Янг". Според данните на Барометъра 56% от ръководителите от Централна и Югоизточна Европа (ЦЮИЕ) активно ще търсят сключване на сделки през следващите 12 месеца. Нещо повече, 79% от тях очакват подобрение и на икономическия растеж в глобален план.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст