ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

До 10 дни ще бъде обнародван Законът за противодействие на корупцията, заяви Цвета Караянчева на среща с Жан-Клод Юнкер

караянчева

До 10 дни ще бъде обнародван Законът за противодействие на корупцията, е заявила председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на срещата си с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Тя е информирала госта, че българският парламент днес е потвърдил отново неговото приемане. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

За мен е чест да Ви посрещна в сградата на Народното събрание, на която е изписан и девизът, избран за мото на нашето Председателство, е отбелязала Цвета Караянчева. За нас е много важно, че сте тук в самото началото на Председателството, за да обсъдим дневния ред на ЕС през следващите шест месеца, е допълнила тя.

Председателят на парламента е уверила Жан-Клод Юнкер, че българските парламентаристи се отнасят с особена отговорност към парламентарното измерение на европредседателството. Ние ще работим заедно с правителството за това България да бъде конструктивен и коректен посредник в предстоящите ключови европейски дебати, е заявила още Цвета Караянчева.

Тя е добавила, че ще продължи досегашната политика за постигане на съгласие между парламентарно представените политически сили по въпросите на Българското председателство на Съвета на ЕС, така че всички да участват пълноценно в дебатите от европейския дневен ред.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е дал изключително висока оценка на организацията на Българското председателство и на неговото парламентарно измерение. Той е поздравил парламента и правителството на страната ни за това, че амбициите им са насочени към интеграцията на Западните Балкани.

Сигурен съм, че Българското председателството на Съвета на ЕС ще премине успешно, е заявил Жан-Клод Юнкер и е изразил готовността на Европейската комисия да подкрепя страната ни за това.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст