ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Внимавайте с любовта в интернет!

Съд Варна

Обжалват пред втора съдебна инстанция условна присъда и глоба за неплатен данък за получени парични дарения. Състав на Варненския апелативен съд днес разгледа жалбата на Саалия Тайрова от Дулово срещу условна присъда на силистренския Окръжен съд  – 1 година "лишаване от свобода“, отложена с 3 години изпитателен срок и 1000 лева глоба, наложена заради това, че не е платила данък за получени парични дарения на обща стойност 127 325 лева, сочи БНР.

Първата съдебна инстанция е присъдила на подсъдимата да заплати на гражданския ищец – Община Дулово, сумата  от 4464,88 лева. От Апелативния съд във Варна припомнят казуса, който започнал в началото на 2009 година. Жената подхванала връзка по телефона с мъж от Турция. По това време изпаднала в тежко финансово положение, а той й изпращал пари, които тя харчила за лични и семейни нужди. Последвали нови запознанства с множество други мъже. В резултат на активната й комуникация от началото на 2009 до края на 2013 г. тя получила различни парични суми във валута. За пет годни приела 173 парични дарения на обща стойност 127 325,04 лева.

Подсъдимата не е подавала декларации за дарените средства и така избегнала плащането на данъчни задължения в размер на 4464,88 лева. Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в определения от закона 2-месечен срок.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст