ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съдят мъж, шофирал под въздействие на наркотици

окръжен съд кюстендил

Районна прокуратура – Кюстендил e внесла в съда обвинителен акт срещу Я. Динев (на 24 години) за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

На 19.12.2017 г. подсъдимият Динев се движел по ул. „Христо Ботев“ в гр. Кюстендил с управлявания от него лек автомобил „БМВ“, когато бил спрян за проверка от автопатрул. Полицаите отчели странното поведение на мъжа, поради което той бил тестван за употреба на наркотични вещества от служители в сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Кюстендил. С техническо средство „Дрегер Драгтест” било установено, че Динев употребил амфетамин. Съставен му бил акт за установяване на административно нарушение, който той подписал без възражения.

Подсъдимият Динев е многократно наказван по административен ред за извършени нарушения на Закона за движението по пътищата, освобождаван е от наказателна отговорност с налагане на административно наказание по реда на чл. 78а от НК за извършено престъпление по чл. 354а ал. 5, във вр. с ал. 3, пр. 2, т. 1 от НК – държане на наркотични вещества.

Предстои съдът да насрочи заседание по делото.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст