ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Арестуваха измамници, събирали дарения от името на зам.- министър

арест

Трима мъже са задържани в София след като са извършили телефонна измама. Те са на възраст между 35 и 54 години, а единият от тях е криминално проявен и осъждан, сочи Радио-Пловдив. Специализираната операция е извършена от Главна дирекция „Национална полиция“ и дирекциите на МВР в София и Пловдив. Двама от мъжете са задържани при получаване на въпросната сума в паричния салон на Цетралната поща. Третият е шофьорът им, който чакал пред сградата.

Двама от мъжете вече са привлечени като обвиняеми за измама от Районната прокуратура в Пловдив.

Миналата седмица  35-годишният Данчо се обадил по мобилния телефон на представител на пловдивска фирма, като се представил на заместник-министър на енергетиката. Съобщил за организирана от министерството благотворителна кампания за домове за стари хора и  обяснил, че могат да се включат с превеждането на пари.

След съгласието от страна на въпросната фирма измамникът посочил името на своя съучастник Борислав, като получател на дарената сума с пощенски запис.

Двамата отишли този четвъртък да получат сумата от 1 250 лева и са заловени на място от полицията. Задържани са 72-часа с прокурорско постановление.

Те са съпричастни и към друг случай, при който събирали пари от името народен представител.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст