ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Газпром получи разрешение за строителство на втората линия на Турски поток

пайъниъринг спирит турски поток

Руският гигант Газпром получи по дипломатически канали разрешение от турските власти за строителство на втората линия от морския участък на газопровода Турски поток до турския бряг, предаде ТАСС.

Президентът на руския газов холдинг Алексей Милер каза, че реализацията на проекта Турски поток върви "с пълен ход". В съответствие с плана газопроводът се строи едновременно на три участъка – на брега в Русия и в Турция и в Черно море.

На морския участък вече са положени над 760 километра тръби по двете линии. Строителството на участъка за свързване с бреговата част в Русия е близо до завършване. В Турция са започнали работите по строителство на приемен терминал.

Днес е било получено разрешение за строителството на втората линия в изключителната икономическа зона и териториалните води на Турция, каза Милер. По този начин всички необходими разрешения от турското правителство за строителството на морския участък на газопровода Турски поток са получени.

Президентът на Газпром изтъкна, че сега със сигурност двете линии на газопровода ще бъдат пуснати в експлоатация в срок – до 2019 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст