ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

По-ниската цена на билета няма да изчисти въздуха, смята Трайчо Трайков

Трайчо Трайков

 По-ниската цена на билета за градския транспорт в дните, когато въздухът в София е силно замърсен, няма да реши проблема с мръсния въздух. Това го показва и опитът на други градове, които са опитвали тези решения. Това заяви общинският съветник ТрайчоТрайков пред Би Ти Ви. 

Според него проблемът няма да се реши и чрез ограничаване на движението в центъра на автомобилите с четни или нечетни номера.

„Това е архаично решение, от 50-те години на миналия век. Не е практично и се оказва, че трудно може да бъде контролирано”, смята Трайков.

Според него системното решение е да има действителен контрол върху нивото на замърсяването от индивидуалните автомобили и притежаването на замърсяващ автомобил просто да бъде икономически неизгодно.

„Има технически начини това да стане. Има възможност да се разположат сензори, които да измерват замърсяването на всяка отделна кола, както си минава по улицата. Това може да бъде свързано със системата на КАТ, както например с измерването на скоростта, и автомобилите да бъдат санционирани”, обясни общинският съветник.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст