ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Полицията влезе в МУ заради разследване на корупция

линия на полицията

Полиция е запечатала кабинетите на ръководители и административни служители на Медицинския университет в София и ги е отвела на разпит, научи bTV от свои източници. Акцията на спецпрокуратурата, ДАНС и ГДБОП е срещу организирана престъпна група, извършвала нерегламентиран прием на чуждестранни студенти.

Неофициално се твърди, че граждани на държави извън ЕС са приемани "проформа", за да започнат след това работа в съвършено други сфери и след това да кандидатстват за гражданство – без нито ден в университета. Проверяват се студенти, преподаватели и администрация. На тоя етап няма информация за задържани.

Акцията ще обхване документите на всички учащи и поради тази причина ще приключи в понеделник. На този етап от МУ, спецпрокуратурата и МВР не коментират. Студентите също твърдят, че не знаят за схеми като разследваната.

Поредният скандал, в който МУ се забърка, избухна в деня, в който юбилейният му випуск положи Хипократова клетва. Бившият му ректор проф. Ваньо Митев в момента е подсъдим заради неизгодни сделки и… незаконен прием на студенти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст