ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ангела Меркел идва за среща с Бойко Борисов

меркел

Канцлерът на Германия Ангела Меркел идва днес на работно посещение в София по покана на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба.

При срещата си двамата ще обсъдят приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както и актуални политически теми.

Очаква се сред дискутираните теми да са влизането ни в чакалнята на еврозоната, както и бюджетът на ЕС. Борисов ще настоява пред Меркел и за запазване на кохезионните фондове на ЕС и след 2020 г.

Меркел и Борисов са се срещали многократно в Брюксел и на международни форуми, в Берлин. Това обаче е второто посещение на канцлера у нас след еднодневната визита през октомври 2010 г.

Основните теми на разговорите й тогава – с премиера Бойко Борисов и с президента 2002-2012 г. Георги Първанов, са били германските инвестиции в България и бизнесклиматът, проблемът с ромите в Европа и… готовността на страната ни за присъединяване към Шенгенското пространство.

При първата си визита в България Меркел бе наградена от Първанов с орден "Стара планина" и бе удостоена със званието доктор хонорис кауза на Русенския университет.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст