ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лавров: Споразумението с Иран няма да оцелее, ако САЩ се изтеглят от него

лавров

Споразумението с Иран за ограничаването на ядрените му програми няма да оцелее, ако САЩ се изтеглят от него, заяви руският външен министър Сергей Лавров. Пред журналисти в централата на ООН в Ню Йорк Лавров подчерта, че ядрената сделка е още жива, но ако един от участници "едностранно се оттегли от нея", тогава сделка "няма да има", съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Преди седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че ако в срок от 120 дни не бъдат отстранени "катастрофалните пропуски" в споразумението, Вашингтон ще се оттегли от него. 

Първият руски дипломат критикува САЩ и заради политиката им за Сирия и палестинците. 

По думите му с опитите си да създаде локални въоръжени сили в Северна Сирия американците се отказват от ангажимента си да поддържат териториалната цялост на арабската страна. А с решението си да изтеглят вноската си във фонда на ООН в помощ на палестинците "сериозно подкопават" усилията за покриване на нуждите на бежанците. 

Сергей Лавров каза още, че приетият вчера от парламента в Киев закон за реинтеграцията на отцепилите се източни райони на Украйна зачерква Минските споразумения. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст