134 страници са мотивите към присъдата, с която бивш кмет на Хасково бе осъден условно

съд хасково

134 страници са мотивите към присъдата от 16 ноември миналата година, с която бившият кмет Георги Иванов бе признат за виновен в разрушаването на паметник на културата – затвора в Хасково. Припомняме, че екскметът бе осъден на 2 години лишаване от свобода условно с тригодишен изпитателен срок, глоба от 3000 лв. и лишаване от право да заема обществена длъжност за срок от 3 години.

Председател на съдебния състава бе шефката на Окръжния съд Миглена Тянкова, пише Haskovo.net.

Подобна огромна и подробна мотивация на съдебен акт не е често срещана в историята на хасковската Темида. В мотивите за присъдата на ексградоначалника детайлно са разгледани и коментирани писмените доказателства, историята на бившия затвор през годините, прехвърлянето на собствеността на общината, като са описани и представените пред съда документи. Подробно са коментирани и показанията на свидетелите, както и защитната теза и изявленията на подсъдимия и неговите адвокати. Детайлно е обяснено и решението за конкретния размер на наказанието.

Присъдата на Хасковския окръжен съд е обжалвана в Апелативния съд в Пловдив, но съдебно заседание все още не е насрочено.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст