Български лекар е сред топ обучителите по естетична медицина

йордан йорданов

Български лекар бе сред топ петте обучители на семинар на световно известна марка за естетични филъри, който се проведе в Турция. Специалистът по пластично-възстановителна и естетична хирургия д-р Йордан Йорданов участва в тридневен международен курс по подготовка за основни умения за работа с филъри на изявени пластични хирурзи и дерматолози от водещи клиники в Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Израел и Африка.

Фокус на тренинга в Истанбул беше неоперативното подмладяване и разкрасяване (beautification and rejuvenation) на средната трета на лицето. На него бяха представени последните научни тенденции и техники, които гарантират стандартизиран подход и по-добри резултати посредством индивидуализиране и по-голяма безопасност за пациентите.

По време на обучението наставниците показаха на курсистите как се правят сложни корекции на хора, които имат по-специфични тъканни деформации в областта на скулите, очите и носа, а постигането на добър резултат изисква високопрофесионални умения и техника.

„Пластичната хирургия, особено в естетичната си част, върви към все по-щадящи методи – по-голяма минимизация и все по-малка инвазивност – тенденция, която е обща за почти всички видове хирургия и медицината като цяло.“ Това обясни д-р Йорданов, който е съавтор на учебник на испански език по пластична хирургия за студенти по медицина и има специализации в САЩ, Испания, Белгия и България.

Д-р Йорданов, който от години се занимава както с естетична хирургия, така и с реконструкция след операция на карцином на гърдата и онкохирургия в областта на лицето в Испания, ВМА и Уни Хоспитал, допълни че за него е изключително важен е индивидуалният подход към всеки пациент.

„Красотата е в това да подсилиш и подобриш уникалността на всеки човек независимо от пол, възраст и етнос“, категоричен е той. По думите му пластично-възстановителната и естетичната хирургия е единствената медицинска и хирургична специалност, която разглежда в цялост структурата, функцията и естетичния вид на дадена част от човешкото тяло или на тялото като едно цяло и цели максимално удовлетворяващ ефект.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст