Министър Вълчев предлага по-големи европейски инвестиции в образованието

красимир вълчев

Българското председателство на Съвета на Европейския съюз дава ясен сигнал на младото поколение европейци, че тяхното бъдеще е приоритет за нас. Мотото на Българското председателство е „Съединението прави силата“ и аз разчитам на подкрепата на всички колеги, за да работим заедно за една по-образована и иновативна Европа“. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при откриването на първата Европейска среща на върха по въпросите на образованието. Министър Вълчев участва в срещата по покана на европейския комисар по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич.

„Първата Европейска среща на върха по въпросите на образованието е навременна и важна, защото даде тласък за определяне насоките за предстоящата обща работа в сектор „Образование“ за осъществяване на политическите приоритети, подкрепени от европейските лидери в края на миналата година.

„От изключителна важност е да увеличим размера на европейските инвестиции в образованието, за да можем да градим по-приобщаващи, образовани, иновативни и сплотени общества. Бъдещето на Европа е в ръцете на общества, обединени около общите европейски ценности, на граждани, притежаващи уменията за успешно личностно и професионално развитие.

Министърът изтъкна ролята на Програма „Еразъм+“ като едно от най-успешните постижения на ЕС. Бъдещето на програмата след 2020 г. е основен приоритет за Българското председателство и ще бъде обект на дебат на министрите в рамките на Съвета по въпросите на образованието, председателстван от България, на 15 февруари 2018 г. в Брюксел.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст