ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов: Вече ще говорят не за “Силиконовата”, а за Дунавската низина

Борисов и Бренде

Премиерът Бойко Борисов проведе среща с председателя на Световния икономически форум Борге Бренде. Преди началото на срещата Борисов и Бренде размениха няколко думите в присъствието на журналистите в Давос.

От краткото видео, което бе споделено в официалния профил на премиера във Facebook, става ясно, че идеите за Западните балкани на Бойко Борисов и Борге Бренде "точно съвпадат" – развитие и инфраструктура по думите на министър-председателя.

"Всички сега говорим за Дунавската долина за иновации", отвръща му Бренде. 

"Понеже решихме сега да работим много в иновациите, в електрониката… и да върнем славата. И вместо "Силоконовата" (б.р. – на български се превежда Силициевата), ще я наричаме Дунавската низина", отговаря на свой ред Бойко Борисов. 

В заключение Борге Бренде пожелава на премиера успех с българското европредседателство. 

На видеото се вижда, че за превода на английски отговаря министърът за председателството Лиляна Павлова.

"След всички с еврокомисарите и канцлера Меркел съм оптимист за Западните Балкани. И особено за инфраструктурата, която ние изведохме като приоритет. Изграждането на жп отсечки, магистрали и пристанища ще даде възможност за инвеститорите, както стана ясно и на Световния икономически форум", каза Борисов пред българските коренспонденти в Давос след срещата си с Борге Бренде. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст