ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обучителен семинар за служители на МВР

семинар мвр

Втори обучителен семинар на тема: “Подобряване на административната координация и организация в Министерството на вътрешните работи се проведен в Хисаря в периода 24 – 26 януари. В сесиите участваха юрисконсулти и началници на административни звена в ГД “Гранична полиция“, ГД “Пожарна безопасност и защита на населението“, дирекциите „Правна и нормативна дейност, Дирекция „Координация и административно обслужване“, „Миграция“, „Български документи за самоличност“ и областни дирекции на МВР. На семинара присъстваха и административният секретар на МВР Бойко Славчев и съветниците на министъра на вътрешните работи Надя Миронова и Златко Тодоров.

Обучението се осъществява с подкрепата на фондация „Ханс Зайдел“ в рамките на одобрената съвместна програма с МВР, в съответствие с Рамковото споразумение за сътрудничество. Семинарът е  част от усилията на МВР за постоянно повишаване на квалификацията на служителите и създаването на трайни формални и неформални връзки между тях за по-голяма ефективност и резултатност в работата им.

Семинарът бе открит от регионалния ръководител на Фондация „Ханс Зайдел“ за Югоизточна Европа д-р Клаус Физингер. В изказването си той акцентира върху необходимостта работата на администрацията да бъде едновременно ефективна и ползотворна, насочена в услуга на гражданите. Участниците обсъдиха теми, насочени към практическите аспекти от осъществяването на процесуалното представителство по АПК и ГПК, разглеждането на казуси, съдебна практика, процедурата по съгласуване на административни актове и договори и промените в нормативната уредба, свързани с намаляването на административната тежест върху гражданите и бизнеса. Лекторите  – служители на МВР, командировани в Държавна агенция „Електронно управление,“ запознаха колегите си с прилагането на принципите на електронното управление при предоставяне на административни услуги на гражданите. МВР предоставя 122 административни услуги, вписани в административния регистър. Участниците обсъдиха и предизвикателствата пред МВР при предоставянето на електронни услуги и начините за преодоляването им. В тази връзка съветникът на министъра на вътрешните работи Надя Миронова представи визия за усъвършенстване на структурите на МВР.

Участниците във форума получиха насоки по отношение на организацията на работата с постъпилите в МВР предложения и сигнали и за цялостната административна организация на работа в МВР.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст