ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДСБ и “Да,България” очакват предсрочни избори през тази година

Атанас Атанасов

Председателите на ДСБ и Да, България Атанас Атанасов и Христо Иванов прогнозираха, че още през тази година ще има предсрочни парламентарни избори, тъй като българското европредседателство няма стабилизира държавата.

"Следващите избори в България, които може да бъдат още тази година, ще се превърнат в референдум за българските граждани искат ли централно азиатско управление в орбитата на Кремъл и Анкара или България да остане в сърцевината на европейския проект", коментира Христо Иванов, цитиран от БНР. 

Той е на мнение, че председателството няма да донесе политическа стабилност.

"Борисов няма да получи нито стабилността и стабилизирането, което европейското председателство трябваше да му даде, нито легитимацията, която очакваше да получи пред българските граждани", каза Иванов при старта на новото обединение, съставено от двете партии – "Български манифест за Европа".

Атанас Атанасов обясни, че управляващите не са успели да дефинират как европредседателството ще се отрази върху стандарта на живот на българите.

"Прожекторът на Европа върху българския политически живот ще покаже много цепнатини, което, според мен, ще бъде полезно за динамиката на българският политически живот.", отбеляза Атанасов.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст