ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Кремълският доклад” на САЩ е опит да се повлияе на изборите в Русия, но това няма да стане, заяви Москва

песков

Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент, вижда в т.нар. кремълски доклад на САЩ опит да се повлияе върху изборите за държавен глава на Русия през март. Според него обаче "няма да има никакво влияние", предаде ТАСС.

Днес се очаква администрацията на САЩ да представи пред Конгреса т. нар. кремълски доклад – списък на длъжностни лица, политици и едри бизнесмени, придружен с анализ на връзките им с руските власти. Предполага се, че въз основа на тези материали Вашингтон ще наложи нови санкции срещу физически лица от Русия, срещу руски тайни служби и компании от енергийния, отбранителния и финансовия сектор.

"Това е директен и очевиден опит да се насрочат някакви действия така, че да повлияят на изборите", заяви пред журналисти говорителят на Кремъл. "Не сме съгласни с това и сме убедени, че няма да има никакво влияние", подчерта той.

Според Песков самото публикуване на списъка нищо не означава и "не е поредната санкционна вълна". Москва обаче ще анализира действията на САЩ след тази публикация, "за да може при всяко положение и нашите интереси, и интересите на нашите компании да бъдат осигурени по максималния възможен начин", увери говорителят на Кремъл.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст