ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Надзиратели от затворите протестират из цялата страна

Софийски затвор

В Деня на професионалния си празник служителите в затворите, арестите и работещите в звено "Съдебна охрана" излязоха на пореден протест. Във Варна протестът започна точно в 12 часа пред сградата на затвора, предаде БНТ. Исканията на служителите остават непроменени, обясни Анатоли Атанасов от синдиката на служителите в затворите.

Около 30 надзиратели от затвора в Бобов дол са провели събрание на открито, в знак на протест днес, съобщиха организаторите. Основното искане на протестиращите е заплатите на хората, работещи в затворите в страната, да бъдат изравнени с тези на служителите в МВР, както е разписано в нормативните документи. Другото искане е за увеличаване на щатния състав в местата за изтърпяване на наказанията, сочи БТА.

В сряда надзиратели от Бобовдолския затвор ще излязат на протест пред Съдебната палата в Кюстендил, казаха още организаторите.

И служители на затвора във Варна излязоха днес на протест с искане за увеличение на заплатите и изравняването им с възнагражденията на колегите им от МВР. Дадоха ни 5 процента увеличение, на човек се пада по около 20 лева, коментира зам.председателят на синдиката във варненския затвор Йордан Кожухаров. В отговор на въпрос откога искат 20 процента увеличение на заплатите той посочи, че това вече би трябвало да е факт.

Протестиращите искат да бъде решен и въпросът с недекомплекта в затвора. Кожухаров допълни, че недокомплектът при надзирателите във варненския затвор е от 7-8 до 10 надзиратели на смяна, което по думите му не е малко.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст