ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Валери Симеонов се оплака, че държат настрана Патриотите от енергетиката

Валери Симеонов

Обединени патриоти нямат достатъчно кадри в основните енергийни структури в държавата. Това противоречи на споразумението между коалиционните партньори в началото на мандата. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ. 

По думите му ОП няма никакво участие в дружествата в енергетиката с три много скромни изключения.

Симеонов заяви, че нямало да постави този въпрос, ако не е научил по думите му за "скандално назначение в Енергийния системен оператор". Променен е управителният съвет в ЕСО, който трябва в предстоящ период да усвои около 500 млн, (150 млн. от които са от Европейската банка за възстановяване и развитие) за разширяване на мрежата, за студения резерв на ТЕЦ-овете и за далекопровода България – Гърция.

"Изведнъж се сменя целият борд на директорите. Да, изтекъл му е мандата, но без всякакво съгласуване с коалиционните партньори и това предизвика реакцията. Там се поставят лица, които меко казано са компрометирани", заяви вицепремиерът.

Симеонов твърди, че е подал сигнал в Прокуратурата за една "изключително криминална сделка" за купуването на 2 млн. и 400 хиляди тона варовик за нуждите на ТЕЦ Марица Изток 2.

Симеонов заяви, че ОП нямат поглед върху нито едно от енергийните дружества.

Симеонов пак повтори, че на концесионната зона от 2% от Пирин, ще се разреши построяването само на един лифт.

"Нищо друго. Така че нямаме никакво основания за притеснения. Продължават да се разпространяват лъжи, че ще се строяло върху 46 % от територията. Пълни глупости. това е забранено, както от Закона за защитените зони, така и от Плана за управление и от този, който променихме също е забранено. Всякакво строителство, освен за водохващане на тази територия."

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст