ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

14,5 милиона европейци са заети в социалната икономика

Парламент Султанка Петрова ПФ

Междуведомствена работна група работи по създаването на проект за закон за социалната и солидарна икономика, който ще бъде готов до края на март. Това заяви социалният зам.-министър Султанка Петрова.

Петрова уточни, че  по време на Българското председателство на Съвета на ЕС през април ще има специална конференция по темата с изложение на социални предприятия. 

Социалните предприятия, социалните иновации и социалната икономика са нова политика, която от няколко години навлиза в България. Социалното министерство предприе спешни мерки тази политика да бъде видима, заяви заместник-министър Петрова.

По време на дискусия във вторникбеше представен опита на неправителствения сектор в управлението на социални предприятия и бяха обсъдени предизвикателствата и възможностите за развитие и съществуването им у нас. На събитието бяха връчени свидетелства за професионална квалификация на успешно положилите изпит жени в социалното предприятие „Шивашка работилница“. От създаването си през 2015 г. до сега фирмата е осигурила обучение и заетост за над 40 трайно безработни жени.  

14,5 милиона европейци са заети в социалната икономика и ако България иска да мотивира гражданите си да бъдат активни на трудовия пазар, трябва да се  върви към насърчаване на тази политика, заяви заместник.-министър Петрова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст