ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Има засилен инвеститорски интерес към индустриалните зони

Индустриални зони

Все по-засилен инвеститорски интерес има към Индустриалните зони в цялата страна, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който  присъства  на подписването на Меморандум за сътрудничество между Община Враца и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД /НКИЗ/. Общината и Националната компания ще работят съвместно за привличане на инвестиции във Враца и за обособяване на икономическа зона в града при конкретен интерес от инвеститори.

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД разширява портфолиото си от терени, които да предлага на инвеститорите. Целта е съвместната работа между НКИЗ и българските общини до доведе до  развитие на регионите чрез нови инвестиционни проекти. Досегашният модел на развитието на индустриални зони не беше сполучлив, затова е разработена нова концепция, свързана с това първо да бъде изградена инфраструктурата в зоната и едва след това да се канят инвеститорите", заяви Караниколов.

Той бе категоричен, че през последните години има все по-сериозна необходимост от разширяване на портфолиото на НКИЗ ЕАД с нови локации с възможности за индустриални терени, които да се предлагат на потенциалните инвеститори.

„През последните години все по-често отчитаме конкретни искания от инвеститори да им се предложат терени в региони, където няма да имат сериозна конкуренция при търсенето на работна сила. Все повече чуждестранни и български компании осъзнават проблема с кадрите, изникващ в регионите със съсредоточена индустрия“, каза още той.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст