Връчват наградите “Оскар”

оскари

В Холивуд тече трескава подготовка в последните часове преди 90-та юбилейна церемония по раздаване на наградите "Оскар". Най-престижното филмово отличие е кулминацията на сезона на наградите. 

За втора поредна година водещ ще бъде – Джими Кимъл, който също заяви, че макар и да е неизбежно скандалите да намерят своето място и на "Оскар"-ите, то той ще заложи на повече хумор и повече кино. Защото именно това е в основата на тази вечер – дългогодишните усилия на работещите във филмовия бизнес и мечтата за наградата "Оскар". 

А кои всъщност са тазгодишните фаворити? 9 летни ще се борят в категорията за най-добър филм. Военната драма "Дюнкерк" на Кристофър Нолан е водач с 8 номинации и фаворит за наградата. 

Големи са шансовете и на "Три билборда извън града". Останалите претенденти са "Най-мрачният час" на Джо Райт, "Призрачна нишка" на Пол Томас Андерсън, "Призови ме с твоето име" на Лука Гуаданино, "Формата на водата" на Гийермо дел Торо, който е и фаворит да спечели "Оскар" за режисура. "Бягай" на Джордан Пийл, "Вестник на властта" на Стивън Спилбърг и "Лейди Бърд" на Грета Гъруиг, която е и едва петата жена, получила номинация за най-добър режисьор.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст