Задържани са четирима мъже, извършили взломни кражби в Ямболско

Човек с белезници

На 2 март служителите на реда реагирали  незабавно на сигнал за взломно проникване в наследствен имот в село Трънково. В хода на предприетите бързи издирватени действия на място униформените попадат в следите на извършителите.  Изяснено е, че същите са напуснали селото и са навлезли пеш в открита пресечена местност между селата Трънково, Изгрев, Дряново и Маломир. В преследването им, продължило около 15 км, на трудно проходим терен, е участвало и следово куче. В резултат на предприетите полицейски действия мъжете са локализирани в село Дряново. При задържането им те са оказали съпротива.

И четиримата – И. И. /36 г./ от общ. Карнобат, И. А. /23 г./ от Ямбол, М. П. /31г./ и С. С. /24 г./ от общ. Елхово, са криминално проявени, извършители на множество престъпления против собствеността на гражданите. В хода процесуално-следствените действия, извършени под надзора на Районната прокуратура – Елхово е установено, че часове по-рано четиримата са извършили взломна кражба от търговски обект в село Трънково. От там те отнели различни стоки на стойност около 2500 лева.  Вчера, четиримата са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено престъпление по чл. по чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. 194, ал. 1 НК при условията на опасен рецидив и с прокурорски постановления са задържани  за срок от 72 часа.

При проведените полицейски мероприятия са събрани данни за съпричастността задържаните към множество взломни кражби от търговки обекти и частни имоти на територията на областта. Проверява се съпричастността им  към други подобни престъпления, извършени в съседни региони.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст